Google TV-app krijgt Highlights, dit wil je weten

De Google TV-app krijgt een nieuw onderdeel Highlights. In dit onderdeel krijg je allerlei artikelen, recensies en meer voorgeschoteld, die gebaseerd zijn op films en programma's waar jij graag naar kijkt. Dit gaat er veranderen.

Google TV met Highlights

Het tabblad met Hoogtepuntenbevat een gepersonaliseerde feed met nieuws, recensies en meer op basis van jouw voorkeuren en kijkgeschiedenis. Deze artikelen kun je lezen en als je dan iets nieuws ontdekt hebt dat je leuk lijkt, kun je met één tik rechtstreeks de film, tv-serie of video die in het artikel genoemd wordt, bekijken.

De bedoeling is natuurlijk dat de Google TV-app het startpunt wordt van jouw zoektocht naar nieuwe films, series of docu's. Vanuit daar kan je dan de desbetreffende app van de streamingdienst openen om te gaan bingewatchen. Het nieuwe onderdeel in de app zorgt wel voor wat verschuivingen van functies in de app. Ben je benieuwd wat er precies verandert? Bekijk dan de afbeeldingen nu op Androidworld.

Wat is Google TV?

Google TV kan je zien als een alternatieve Android TV-ervaring, een soort van softwareschil. Beide platformen worden in nieuwe televisies gebruikt, en je kan met beide systemen apps gebruiken of content casten vanaf je telefoon. Google TV is ook beschikbaar op een Chromecast. Het belangrijkste verschil tussenbeide is de aangepaste interface met het Voor jou-tabblad van Google TV. Daar toont Google TV een selectie van aanbevolen films, video's en series die afkomstig zijn van de populairste streamingdiensten waarop de gebruiker geabonneerd is.

Gebruik jij Android TV of Google TV? Laat het ons weten in de reacties!