Sasha Baron Cohen niet meer van om nieuwe Borat film te maken

Sacha Baron Cohen heeft slecht nieuws voor Borat fans: Hij is niet van plan om nog een film te maken met het personage. Dit maakte hij recentelijk bekend in een interview met Variety.

My name-a Borat!

Het is na het tweede deel van Borat waarschijnlijk de laatste keer dat Baron Cohen met dit personage op het grote scherm te zien was. In het interview met Variety zegt hij een belangrijke reden te hebben gehad om het personage terug te brengen:

"Ik heb Borat teruggebracht vanwege Trump. Er was een doel voor deze film en ik denk niet dat er nog een keer zo'n doel zal zijn. Dus ik heb het personage nu opgesloten in de kast."

Een andere reden dat Cohen geen zin meer heeft om in de rol van het personage te kruipen heeft te maken met de stress die hij er aan ondervindt. Eerder, na Brüno had hij al besloten om nooit meer een undercover film te maken. Met Borat had hij zich toch weer laten verleiden, door het belangrijke doel:

"Na Bruno was ik getraumatiseerd. In de zes maanden na de film raakte ik gestrest wanneer ik een politiesirene hoorde. Dat komt omdat ik zo veel was achtervolgd door de politie. Ik besloot om nooit meer een undercover film te maken", aldus de acteur voordat hij uitlegt waarom er toch een tweede Borat film is gemaakt.

Borat 2, ook bekend als Borat Subsequent Moviefilm, nog niet gezien? De film is sinds kort te zien op Amazon Prime Video. Bekijk hier de trailer van de film: