Game of Thrones: Bijna alle spin-offs stopgezet door HBO

Game of Thrones-fans, we hebben slecht nieuws voor jullie. HBO heeft een streep gezet door alle verwachte Game of Thrones spin-offs, op één na. Wel weten we meer over wat deze overgebleven spin-off precies in gaat houden.

Zit jij ook met smart te wachten op het achtste (en tevens laatste) seizoen van Game of Thrones? Een tijdje terug werden we verblijd met het nieuws dat er meerdere Game of Thrones spin-offs in de maak waren - sommige media spraken van wel vijf titels! Ontzettend goed nieuws voor de gemiddelde Game of Thrones fan, die niet alleen soms langer dan een jaar moet wachten op het volgende seizoen, maar ook al meer dan zeven jaar wachten op het nieuwe boek in de reeks. 

Nog maar één spin-off

Nu komt HBO met het nieuws dat van alle spin-offs die ze hadden besteld, er maar één het daglicht gaat zien. Dit meldt HBO programming president Casey Bloys tijdens een HBO panel bij de TCA summer press tour. "Dit was degene waar we echt enthousiast over waren", aldus Bloys.

Waar gaat die ene spin-off dan over? Nou, als we de verhalen mogen geloven wordt dit inderdaad een interessante serie voor fans. De omschrijving van de show gaat als volgt:

"Chronicling the world’s descent from the golden Age of Heroes into its darkest hour. And only one thing is for sure: from the horrifying secrets of Westeros’ history to the true origin of the White Walkers, the mysteries of the East to the Starks of legend... It’s not the story we think we know."

We gaan dus zo'n duizend jaar terug de tijd in om te zien hoe de White Walkers zijn ontstaan. Hier wordt her en der wel naar gehint in de afgelopen seizoenen Game of Thrones, maar echt helemaal duidelijk is het niet. Er zou dus nog meer aan de hand zijn dan we tot nu toe weten.

George R.R. Martin

Het goede nieuws is dat Thrones-schrijver Martin zelf actief is voor deze prequel. Dan weten we in ieder geval dat het verhaal gaat kloppen met de rest van de serie. Ook is co-schrijver van de Kingsman-films Jane Goldman aan de spin-off verbonden.

Er is nog geen releasedatum bekend voor de Game of Thrones spin-off, maar er zou wel zijn bevestigd dat de pilot volgend jaar gefilmd wordt. Dat zou een releasedatum van 2020 niet ongebruikelijk maken. Tot die tijd moeten we het doen met Game of Thrones seizoen 8, dat in de eerste helft van 2019 moet uitkomen.

Game of Thrones

57 min

Releasejaar: 2011

Action | Adventure | Drama | Fantasy | Romance

Trailer & info