V​ijf must see films op Film 1 dit najaar

Film 1 heeft dit najaar weer een aantal films die je moet zien. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Wraakthrillers, hartverwarmende komedie en horror

De zomer loopt ten einde en de herfst is in aantocht. Een ideale tijd die zich leent voor lange tv-avonden. Daarom heeft Film1 in oktober een aantal Europese kwaliteitsfilms op het programma staan tijdens Arthouse Sunday, zo laat het weten in een persbericht.

Liefhebbers van Franse films kunnen uitkijken naar het hartverwarmende Fahimmet steracteur Gérard Depardieu, de komedie Normandie nue waarin boeren zich letterlijk blootgeven en de met Oscars overladen film The Artist. Wie meer in de stemming is voor een meeslepende wraakthriller en een vermakelijke horrorfilm, kan genieten van de geprezen film The Card Counter en van Countdown.

M​et name The Artist en The Card Counter zijn wat ons betreft flinke aanraders. The Card Counter komt van dezelfde schrijver als Taxi Driver en bevat acteurs als Oscar Isaac en Willem Dafoe. The Artist is misschien al wat ouder, maar kwalitatief niet minder daardoor. De film viel zoals gezegd in de prijzen bij de Oscars en sleepte er zelfs vijf binnen. Bekijk hier vast de trailers als je daar nog niet warm van wordt: