Feyenoord werkt samen met Disney+ voor 'baanbrekende' docu

The Walt Disney Company heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat er een documentaire over Feyenoord verschijnt op Disney+, de streamingdienst van Disney.

Geen woorden maar daden

The Walt Disney Company heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat er een documentaire over Feyenoord verschijnt op Disney+, de streamingdienst van Disney.

Dit maakte de Rotterdamse club bekend in een bericht via Twitter. De productie van de serie loopt al sinds het begin van het seizoen en in de documentaire "gaan voor het eerst in de 112-jarige historie alle deuren open voor de supporters", zo klinkt het in een persbericht op de website van de club.

Marco de Ruiter, Country Manager van The Walt Disney Company Benelux reageert: "De samenwerking met Feyenoord, bij onze eerste Nederlandse Star Original productie, markeert een nieuwe mijlpaal voor Disney+ in Nederland". Daarmee wordt het duidelijk dat de serie speciaal wordt gemaakt voor Star, dat op 23 februari wordt toegevoegd aan de streamingdienst.

Daarnaast zou het financieel ook een opsteker moeten zijn voor de Rotterdamse club: "Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze prachtige club te kunnen geven. Bovendien zorgt de samenwerking voor een belangrijke financiële injectie, die meer dan welkom is op dit moment", aldus commercieel directeur Joris van Dijk.

Eerder werden er al documentaires gemaakt door Amazon over onder andere Tottenham Hotspur, Manchester City en Leeds United. Netflix was zelfs nog eerder met titels als Sunderland 'Til I Die. Eerder gingen er ook al geruchten over een serie over FC Utrecht, die zou eventueel op Netflix moeten verschijnen,

Wanneer de Feyenoord-serie op Disney+ verschijnt is nog niet bekend. De serie gaat over het huidige seizoen en bestaat uit acht afleveringen.