De Oscars staan helemaal open voor streamingdiensten

Het was al een tijdje een trend bij andere awardshows, maar ongetwijfeld heeft het coronavirus eraan bijgedragen dat ook de Academy helemaal om is. De ene na de andere streamingdienstfilm is genomineerd voor een gouden beeldje. Ook Amazon Prime Video is erbij, waarbij vooral Sound of Metal een gigantische hit blijkt te zijn.

Sound of Metal

Sound of Metal heeft zes nominaties gekregen, de film over een metaldrummer die zijn gehoor langzamerhand verliest is genomineerd voor: beste film, beste acteur in hoofdrol (Riz Ahmed), beste acteur in bijrol (Paul Raci), beste geluid (Nicholas Becker), beste originele scenario (Darius Marder) en beste montage (Mikkel E.G. Nielsen). Deze film is enorm meeslepend en als je Prime hebt gratis te bekijken via Amazon Prime Video.

One Night in Miami

Een andere film met meerdere nominaties is One Night in Miami. Deze fictieve vertelling draait om een bijzondere avond waarin vier legendarische mannen samenkwamen. Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke en Jim Brown. Allemaal hadden ze enorme impact op vooral het Amerikaanse volk, mede door hun nodige inspanningen voor de zwarte gemeenschap. De nominaties zijn voor beste acteur in een bijrol (Leslie Odom Jr), beste script (Kemp Powers) en beste originele song (Leslie Odom Jr). Laten we hopen dat de dubbel genomineerde Leslie met tenminste één Oscar naar huis gaat.

De derde film van Amazon Prime Video die is genomineerd, dat is er eentje waarvan niet veel mensen het hadden verwacht: Borat Subsequent Moviefilm. Sterker nog, hij heeft maar liefst twee nominaties. De film waarin Borat in Amerika is in tijden van het coronavirus wordt door de Academy geroemd om zijn beste actrice in een bijrol (Maria Bakalova) en beste script (Sacha Baron Cohen).

Oscars 2021

Tot slot is er nog een vierde Amazon Prime Video-film genomineerd, namelijk Time. Deze documentaire draait om Fox Rich die strijdt voor haar man Rob. Ze wil dat hij wordt vrijgelaten, terwijl hij een straf uitzit van 60 jaar. Deze film is genomineerd voor beste documentaire (Garrett Bradley). Of Amazon met zijn vele nominaties in de prijzen valt, dat weten we op 26 april wanneer de Oscars worden uitgedeeld.

Sound of Metal

120 min

Releasejaar: 2020

Drama | Music

Trailer & info