Rechten Daredevil terug bij Marvel, fans hoopvol voor terugkeer

Afgelopen weekend zijn de rechten van Daredevil officieel overgedragen van Netflix terug naar Marvel. In theorie zou Marvel hierdoor weer kunnen werken aan de serie, die twee jaar geleden werd geannuleerd door Netflix.

Rechten terug, fans hoopvol

Afgelopen weekend zijn de rechten van Daredevil officieel overgedragen van Netflix terug naar Marvel, waardoor fans met de hashtag #SaveDaredevil de serie proberen te redden die in 2018 geannuleerd werd.

De serie was een van de favorieten van veel fans van het Marvel universum, maar deze werd onverhoopt geannuleerd. Waarschijnlijk lag dit aan de plannen van Disney voor een eigen streamingdienst, want ook andere Marvel series op Netflix hebben het niet gered.

Toen Daredevil stopte in november 2018, was de deal zo opgezet dat de streamer nog twee jaar de rechten zou behouden. Nu de rechten van het personage terug zijn bij Marvel Studios kan Daredevil terugkeren naar het MCU. Via de hashtag #SaveDaredevil willen fans de serie terug op het scherm krijgen. Ook acteurs uit de serie doen er zelfs aan mee. Daredevil ster Vincent D'Onofrio die Wilson Fisk speelde, en MCU/Agents of SHIELD ster Clark Gregg namen deel aan de online Save Daredevil campagne.

D'Onofrio vroeg fans recentelijk ook om een petitie te ondertekenen om de serie te redden, in de volledige Netflix-cast en toon en vorm. D'Onofrio lijkt op de hoogte te zijn dat de derde Spider-Man film in de MCU kansen biedt voor Kingpin, wie weet houdt hij er nog een mooie rol aan over.

Een doorstart lijkt misschien niet de beste oplossing, gezien de oude seizoenen op Netflix achterblijven. Voor Marvel is de beste oplossing mogelijk om de acteurs terug te laten in een bijrol, in komende MCU films, of een van de vele MCU Disney+ series die er aan zitten te komen.