Nieuwe Chromecast Ultra heet volgens een lek 'Sabrina'

De nieuwe Chromecast Ultra met Android TV en afstandsbediening heet 'Sabrina' volgens een lek, daaruit komt veel informatie zoals de User Interface en meer.

Haarscherp mét afstandsbediening

De nieuwe Chromecast Ultra van Google is gelekt met beelden van de nieuwe gebruikersinterface, afstandsbediening en ondersteuning voor 4K beelden. Het lek komt van XDA Developers en onthult een heleboel nieuwe informatie over de opvolger van de Chromecast Ultra, via Androiwdorld.nl.

Het lek stelt dat de Chromecast Ultra een ethernetpoort zal hebben net als ondersteuning voor 4K-beelden en als codenaam 'Sabrina' heeft. Dat betekent niet dat de naam ook daadwerkelijk Sabrina wordt, er wordt gezegd dat de nieuwe Chromecast 'Nest' in de naam zal hebben om in lijn te blijven met andere Google Home-apparaten.

chromecast ultra sabrina lek

XDA Developers deelt beelden van de looks van de nieuwste Chromecast én van de afstandsbediening die erbij gaat horen. Het gaat alleen nog om promotiemateriaal, dus mogelijk komt het eindresultaat er anders uit te zien. De afstandsbediening heeft een scroll-wieltje, een Google Assistant-knop en mediaknoppen.

Wanneer de nieuwe Chromecast Ultra uitkomt, is niet bekend maar Androidworldschat de prijs op zo'n 79 euro, de prijs van de eerste Chromecast Ultra.