Chromecast met Google TV is officieel beschikbaar in Nederland en België

Google brengt zijn eerste Chromecast met afstandsbediening en Google TV uit in Nederland en België. De usb-stick kost 69,99 euro en is allereerst beschikbaar via de Google Store.

De Chromecast met Google TV is volgens Google de beste manier om iets leuks te vinden om te kijken. Dit apparaatje brengt namelijk films, series en meer van verschillende apps en streamingdiensten samen in een eenvoudige interface. Ook heeft deze nieuwe Chromecast een afstandsbediening.

Chromecast met Google TV afstandsbediening

De interface van Google TV is super eenvoudig om te bedienen met de nieuwe Chromecast Voice Remote, die speciale knoppen heeft om direct naar YouTube of Netflix te gaan.

De afstandsbediening heeft ook een knop voor de Google Assistent. Als je die ingedrukt houdt, kun je vragen stellen over films, series, genres, en muziek. Je kan ook allerlei andere vragen stellen zoals het weer, het dimmen van de lampen of het bekijken van een Nest Cam of Doorbell op het scherm. Je kan met deze afstandsbediening ook je tv aan- en uitzetten en het volume en inputkanalen bedienen.

4K HDR

De Chromecast met Google TV stop je in een HDMI-poort, waarna het achter de tv verborgen blijft. Vervolgens kan je beelden streamen tot 4K HDR en tot 60 beelden per seconde. De dongle ondersteunt Dolby Vision, en biedt HDMI pass-through van Dolby audio-content.

Chromecast met Google TV

Lokale streamingdiensten

Nu de Chromecast met Google TV officieel in Nederland beschikbaar is, kunnen we er ook lokale streamingdiensten vinden. In Nederland vind je standaard YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Videoland, NPO Start, Ziggo GO, Viaplay, HBO Max en Apple TV terug op het hoofdscherm, dat je zelf kunt aanpassen. In België vind je er YouTube , Netflix , Disney+ , Prime Video , VTM GO , VRT NU , RTBF Auvio , MyCANAL , RTL Play , en Apple TV. Helaas staat Streamz er nog niet bij. Uiteraard kan je zelf nog duizenden andere apps installeren.

Chromecast with Google TV

Chromecast met Google TV kopen

Chromecast met Google TV is in Nederland vanaf nu te bestellen in de Google Store voor 69,99 euro. Vanaf 21 juni is Chromecast met Google TV ook officieel verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Je kan een compleet overzicht van alle winkels hier op Androidworld bekijken.