Apple TV en Disney+ hebben in Nederland geen effect op Netflix

Volgens een onderzoek van Dutch Apps Market blijkt dat de komst van nieuwe streamingdiensten geen invloed heeft op het aantal Netflixgebruikers.

Netflix mateloos populair

Uit een rapport van Telecompaper dat gaat over het vierde kwartaal van 2019, blijkt dat Netflix weinig last ondervindt van nieuwe diensten als Apple TV en Disney+ (via Emerce).

Het is belangrijk om te melden dat het hier gaat over de zogenoemde 'installed base' van streamingdiensten. Die 'base' is namelijk niet het aantal gebruikers, maar het aantal telefoons waar een applicatie op staat geïnstalleerd. Het kan dus zijn dat men bijvoorbeeld wel de Netflix-app heeft geïnstalleerd, maar dat er geen abonnement actief is op die telefoon.

Dat neemt niet weg dat eind 2019 10% van alle smartphones Disney+ had geïnstalleerd. Om te vergelijken hoe groot Netflix is: die app stond op 41% van alle smartphones aan het eind van 2019.

Lees ook:

Op tablets ligt die installatiebasis nog hoger dan op mobiele telefoons. Dat komt waarschijnlijk omdat het scherm van een tablet zich beter leent voor het bekijken van video content.