Amazon verhoogt kosten van Prime Video, ook voor Nederland?

Amazon gaat de abonnementskosten van Prime Video in verschillende landen verhogen. Volgens de streamingdienst zijn de hoge inflatie en operationele kosten hiervan de oorzaak. Geldt de prijsverhoging ook voor Nederland?

Prijsverhoging Prime Video

De streamingdienst Prime Video is in de Verenigde Staten al duurder geworden, en het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zullen volgen. Androidworldmeldt de volgende tarieven. Prime Video-abonnees in het Verenigd Koninkrijk zullen vanaf 15 september in plaats van 7,99 pond het maandelijkse bedrag van 8,99 pond gaan tegenkomen op hun factuur.

De jaarlijkse lidmaatschapskosten zullen stijgen van 79 pond naar 95 pond. Dit is voor de Engelsen de eerste verhoging zijn sinds 2014. Een woordvoerder van Amazon geeft aan dat de prijsverhoging te wijten is aan de stijgende inflatie en de stijgende bedrijfskosten in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:

Ook in Frankrijk gaan nu de prijzen omhoog. Je betaalt er nu 6,99 euro per maand in plaats van 5,99 euro per maand. De jaarprijs gaat in dit land ook omhoog: van 49 euro naar 69,90 euro. Volgens Amazon is in Frankrijk "de stijging van de bedrijfskosten in Frankrijk" de oorzaak van de prijsverhoging, en de streamingdienst wil daarnaast ook investeren in meer content voor Prime Video.

En Nederland dan?

Androidworld heeft van een woordvoerder van Amazon te horen gekregen dat Prime Video in Nederland niet duurder wordt, maar er is één uitzondering:

Deze prijswijziging komt er alleen voor klanten in Nederland die een Prime-abonnement hebben via Amazon.de. De prijs blijft ongewijzigd voor klanten in Nederland die een Prime-abonnement hebben via Amazon.nl.

De meeste Nederlandse Prime Video-klanten blijven dus gewoon nog 2,99 euro per maand betalen aan de streamingdienst. Ben jij al abonnee van Prime Video? Ga je lid worden zodra de nieuwe Lord of the Rings-serie begint? Laat het ons weten in de reacties.