Amazon vernieuwt eindelijk de interface van Prime Video

Amazon werkt aan de uitrol van een nieuw uiterlijk voor zijn Prime Video apps voor Android telefoons en -tablets, en voor smart-tv's, Apple TV, Android TV, Roku, consoles, en zijn eigen Fire TV streaming device. Daarnaast komt het ook naar de website en iOS. Jarenlang hield Amazon vast aan hetzelfde ontwerp, maar het is nu tijd voor vernieuwing.

Een nieuw gezicht voor Prime Video

Eerlijk is eerlijk, Prime Video was de laatste jaren wat verouderd als je het afzet tegen de concurrenten van de streamingdienst. Vooral Disney+ en Apple TV+ toonden aan dat een streamingdienst er ook gelikt uit kan zien.

Variety meldt dat de uitrol van de update afgelopen week is begonnen in de VS en het is de grootste verandering in meer dan tien jaar. Het nieuwe ontwerp zou het makkelijker moeten maken om bepaalde content te vinden en te kijken op Prime Video. Het moet ook een ander probleem verhelpen: gebruikers moeten snel kunnen zien welke content onderdeel is van hun abonnement. Je kunt via Prime Video ook films of zenders aanschaffen, maar eerder was het wel eens zo dat je een film aanklikte om er dan pas achter te komen dat dit helemaal niet inbegrepen was. Nu moet dat probleem verholpen zijn. In de onderstaande afbeelding zie je hoe die abonnementen er ongeveer uit komen te zien.

Overzicht abonnementen

Het wordt via visuele tips makkelijk gemaakt om te zien welke video's onderdeel zijn van jouw abonnement (door een blauw vinkje) en welke je kunt huren, kopen of op kunt abonneren (door middel van een winkelmandje). Via het kopje My Subscriptions kun je ook enkel weergeven welke content onder jouw abonnement valt.

Dat is overigens pas het begin van de verbeteringen van de nieuwe interface van Prime Video. Androidworld meldt dat Prime Video zes speerpunten heeft om het UI van het platformen te verbeteren:

Een gebruiksvriendelijker navigatiemenu
Een gemakkelijke manier om live en geprogrammeerde sporten te bekijken
Een snellere manier om de gewenste shows te vinden
Duidelijk gemarkeerde inhoud
Mooiere beelden in carrousels
Vind je favorieten—of iets geheel nieuws

Een ander belangrijk onderdeel van de vernieuwing van de interface is de Zoek-pagina. De Zoek-pagina is vereenvoudigd en geef klanten de mogelijkheid om naar een specifieke titel te zoeken of verschillende genres te verkennen. Ook is het mogelijk om specifiek naar een hogere kwaliteit content te zoeken, door te zoeken op 4K UHD.

Vooralsnog is de uitrol dus begonnen in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer de uitrol van de nieuwe UI voor Prime Video begint in Europa.