Zo deel je Amazon Prime Video met meerdere mensen

Bij Disney+ en Netflix is het standaard om één account met meer personen te delen en dat kan nu ook met Amazon Prime Video.

Voor het hele gezin

Het is nu mogelijk om verschillende profielen binnen Amazon Prime Video aan te maken binnen één account. Net als bij andere streamingdiensten heeft elk profiel aparte aanbevelingen, kijkgeschiedenis, volglijst en voortgang van seizoenen. Het is mogelijk om maximaal zes profielen aan te maken binnen één account.

Een profiel aanmaken

Om een profiel binnen een account aan te maken ga je naar de website van Prime Video of de app. Via de website volg je de volgende stappen:

Als eerste ga je naar de Profielkiezer op de Prime Video-startpagina en klik op Nieuw toevoegen om een nieuw profiel te maken . Daarna ga je naar 'Profielkiezer' in de Profielkiezer-vervolgkeuzelijst . Klik daarna op 'Profiel bewerken' en selecteer het profielpictogram dat je wilt beheren . Vervolgens klik je op 'Profielen' verwijderen om een profiel te verwijderen of breng wijzigingen aan in het profiel tot slot klik je op 'Wijzigingen opslaan'.

Androidworld

Afbeelding viaAndroidworld.

In de Prime Video App is het ook mogelijk om een extra profiel aan te maken. Dat doe je door naar 'Mijn spullen' onder in het scherm van je Prime Video-app te gaan. Hier ga je naar de Profielkiezer-vervolgkeuzelijst en klik je op het +-pictogram om een nieuw profiel te maken . Vervolgens kies je bij 'Profielen beheren' in de Profielkiezer-vervolgkeuzelijst het profielpictogram dat je wilt beheren . Vervolgens kun je bij 'Profielen verwijderen' een profiel wijzigen of uiteraard verwijderen. Tot slot kies je 'Opslaan'.