Netflix kijktip: Evil Genius

Zo nu en dan lopen er vreemde vogels rond op deze aardkloot. En er zijn altijd mensen die net een stapje verder gaan in hun waanzinnige doen en laten. In de nieuwe serie Evil Genius, die binnenkort op Netflix verschijnt, maak je pas echt kennis met een kwaad genie. De docudrama verschijnt op 11 mei en volgt het waargebeurde verhaal van een bankoverval, waarbij een man met een bom om zijn nek beweert dat hij wordt gedwongen de misdaad te plegen. Deze serie moet je zien! En hier is waarom.

Achtergrond

Eerst even wat achtergrondinformatie: de overval vindt plaats in een stadje genaamd Erie (Pennsylvania) in het jaar 2003. Zoals ik eerder vertelde, wordt de overval gepleegd door een man met een bom om zijn nek. Deze persoon beweert dat hij gedwongen is door mensen die dreigden het explosief te laten afgaan als hij niet meewerkt. De politie kwam in actie en probeerde de man tegen te houden. Maar wat er dan gebeurt…

Pizza Bomber Heist

De persoon in kwestie heet Brian Douglas Wells (46 jaar). Hij werkte bijna 30 jaar lang als pizzabezorger bij de Mama Mia Pizzeria in Erie, tot hij op een dag een oproep krijgt om twee pizza's te bezorgen bij een adres enkele kilometers verderop van de pizzeria. Hij komt terecht bij een groepje psychopaten die hem dwingen hun bevelen op te volgen. Dus het plegen van een overval met een bom om zijn nek. Vandaar dat deze zaak ook wel de ‘pizza bomber heist’ genoemd wordt.

Media

Dit zorgde toen der tijd voor een hoop media-aandacht en er waren zelfs mensen die in eerste instantie dachten aan een terroristische organisatie. Maar dit was echter niet het geval. Hoe het allemaal wel precies verliep zie je in Evil Genius.

Dus, waarom kijken? Omdat het ten eerste gaat om een waargebeurde misdaad. En hoewel deze documentaire terugblikt op wat er toen gebeurde, blijkt er ook veel nieuwe informatie te zijn. Dit komt doordat er door de jaren heen meer over de zaak bekend geworden is. De serie is geproduceerd door de Duplass Brothers die ook redelijk wat films hebben geproduceerd, waaronder Creep en Bad Milo. Kortom, een serie die echt moet checken!

Je checkt de hele serie Evil Genius op Netflix vanaf 11 mei.