ADV: Dit is het verhaal van WandaVision in de comics - Advertorial

Een echte tragedie

Deze gesponsorde content wordt geleverd door een externe partij.

Niet zo blij als je hoopt

WandaVision komen in de serie niet voor het eerst bij elkaar. Die eerste ontmoeting was in de jaren '70 in de Marvel comics. Zoals je in de serie ziet, lijkt het een gelukkig, maar ongewoon stel dat door de jaren heen tragedie op tragedie moet verwerken. Hier lees je hoe dat alles tot stand kwam en hoe zich dit mogelijk zal uiten in de Disney Plus serie.

Wanda en Vision in de comics

Zoals gezegd begon de relatie tussen Wanda en Vision in de jaren '70 met de Avengers comics. In Giant-Size Avengers #4 trouwden de twee en de mutanten heks en android zijn een bijzonder stel, maar waren ontzettend blij samen en kregen een eigen miniserie die Vision en The Scarlet Witch heet. Deze miniserie kwam in 1982 uit. Vervolgens gingen ze verder als onderdeel van de West Coast Avengers en kregen ze een tweeling William en Thomas. Dat alles werd duidelijk in 1989 toen "Vision Quest" geschreven door John Byrne.

Vervolgens werd Vision uit elkaar gehaald en vernietigd door verschillende spionnen en wetenschappers die de android zagen als een gevaar voor de wereld. Hank Pym kreeg het voor elkaar om Vision opnieuw op te bouwen, maar dit is een totaal andere Vision die geen enkele emotie heeft richting zijn kinderen of vrouw Wanda.

Hierdoor zag Wanda de wereld om haar heen afbrokkelen en leerde ze daarna ook nog dat haar kinderen niet echt waren. Deze zijn namelijk gemaakt met de hulp van de demoon Mephisto. Zo onthulde Agatha Harkness in Avengers West Coast #52 dat "De kinderen een product zijn van Wanda's wilskracht." Agatha verwijderde vervolgens de herinneringen van de kinderen. Tijd staat niet stil en naarmate die vorderde, groeiden Wanda en Vision verder en verder uit elkaar. Dit alles mondde uit in de House of M verhaallijn.

Wat is de link met WandaVision?

De droom die Wanda en Vision hebben, is een normaal leven, maar laten we eerlijk zijn, dat zit er voor de twee niet in. Het korte geluk dat ze samen hadden werd in Avengers: Infinity War ruw verstoort door Thanos en net als in de comics probeert Wanda een stukje geluk opnieuw te beleven.

Met een sitcom setting van WandaVision lijkt alles te wijzen op The Vision miniserie waar de lezer op het puntje van zijn stoel wordt gehouden. We zagen in verschillende trailers al dat het stel kinderen zal krijgen, maar is alles echt? Speelt alles in het hoofd van Wanda af? Of is het een cinematografisch hoogstandje dat laat zien hoe Scarlet Witch de realiteit aanpast? Om antwoord te krijgen op deze vraag, moet je kijken naar WandaVision op Disney+ waar nu de eerste twee afleveringen van te zien zijn. Elke vrijdag wordt er een nieuwe aflevering beschikbaar gemaakt.