ADV: Dit zijn de belangrijkste personages uit WandaVision - Advertorial

WandaVision komt uit op 15 januari 2021 en laat ons het leven zien van Scarlet Witch (Wanda) en Vision, dit zijn de personages die in de serie spelen en wat zij te betekenen hebben voor het verhaal.

Deze gesponsorde content wordt geleverd door een externe partij.

Wanda en Vision vormen een heel ongewoon koppel

WandaVision is vanaf volgende week te zien op Disney Plus. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om na Avengers: Endgame eindelijk weer in de volgende fase van de Marvel Cinematic Universe te duiken. In dit artikel hebben we uitgezocht wie we terug gaan zien in WandaVision en wat de rol wordt van de personages in deze serie. Het is namelijk goed om te weten wie de nieuwe gezichten zijn in de serie zodat je precies weet hoe ze passen binnen de Marvel tijdlijn.

Scarlet Witch

Wanda Maximoff wordt gespeeld door Elizabeth Olsen en kennen we natuurlijk al even uit The Avengers en Captain America waarin ze voor het eerst verscheen in de post-credits scène. Hier zagen we haar samen met haar broer Quicksilver/Pietro Maximoff een intrede maken. Het is belangrijk om te vermelden dat haar krachten per film waarin ze verscheen krachtiger en uitgebreider werden. Inmiddels is ze zo sterk dat ze in Avengers: Endgame zelfs bijna eigenhandig Thanos wist te verslaan doordat ze gevuld was met woede door de dood van Vision. Ze was de enige Avenger waar Thanos echt bang voor was, dus dat zegt wel genoeg.

Wanda

Ook werd het eerder al bekend dat ze in WandaVision eindelijk voor het eerst de naam van Scarlet Witch gaat dragen. Kevin Feige sprak zich daar eerder al over uit in een interview: “Het belangrijkste is de onthulling van de naam die we in het MCU nog niet eens hebben uitgesproken. We maken de show belangrijk voor Wanda en het feit dat ze Scarlet Witch is." Hoe dat tot stand gaat komen is nog even afwachten maar volgens hem gaat dit op een grappige manier gebracht worden. Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd of we nog meer van haar krachten zullen zien, tot wat ze in staat is, en hoe ze aan haar 'nieuwe' naam komt.

Vision

De tegenspeler van Olsen is Paul Bettany, die de rol van Vision op zich neemt. Bettany is voormalig Brits acteur van het jaar en behaalde later echte faam met zijn rollen in The Avengers en Iron Man. Hierin speelde hij J.A.R.V.I.S. en later Vision. Vision ontstond in Age of Ultron doordat Tony Stark en Bruce Banner J.A.R.V.I.S. uploaden in een lichaam gemaakt door Ultron, en het tot leven wekken door middel van de mind stone. Vervolgens wordt Vision onderdeel van de Avengers om daarna in Infinity War te worden vernietigd door Thanos, doordat hij de mind stone uit het voorhoofd van Vision haalt. In WandaVision keert hij op een nog onbekende manier terug en probeert hij samen met Maximoff een gewoon leventje te leiden. Maar WandaVision zou WandaVision niet zijn als dat niet gaat zoals gepland. Vision vormt namelijk samen met Wanda een ‘ongebruikelijk koppel’.

Vision

Monica Rambeau en Darcy Lewis

Monica Rambeau is eigenlijk de eerste echte nieuwe naam die we tegenkomen. Aan de ene kant is ze wel bekend maar dat is mogelijk nog niet iedereen opgevallen! Eerder verscheen een jongere versie van het personage wel al in Captain Marvel. Daarnaast bestond ze wel eerder al in de comics waardoor we genoeg achtergrondinformatie hebben. We zullen niet te veel weggeven maar mocht je nog niet te veel over haar willen weten dan kun je deze alinea het beste even overslaan.

We zien haar dus voor het eerst in Captain Marvel, dat in 2019 uitkwam. Daarin is ze de dochter van Maria Rambeau en speelt ze een belangrijke rol in het kiezen van Carol’s Captain Marvel pak. Inmiddels zijn we wat jaren verder en is Monica wat ouder. In de comics is ze zelf ook een superheld en verschijnt ze zelf als onder andere Captain Marvel, Photon en Pulsar. Het is nog maar de vraag of ze ook in de serie superkrachten gaat krijgen en wat haar connectie met het universum van WandaVision is. Let even goed op in de trailer, daar is ze namelijk al te zien rond een minuut.

Darcy Lewis wordt gespeeld door Kat Dennings (bekend van onder andere Sex and the City en The 40-Year-Old Virgin), ze is een studente politicologie en assistent van Jane Foster. Eerder verscheen ze in de Thor films als assistent van Jane Foster. Ze is daardoor bevriend met Thor. In WandaVision werkt ze samen met Rambeau voor SWORD, de spirituele opvolger van SHIELD dat inmiddels niet meer bestaat. In de trailer lijkt het er volgens Screenrant op dat Scarlet Witch met Westview een soort eigen bubbel met een alternatieve realiteit heeft gecreëerd rondom het stadje Westview, maar de realiteit daarbuiten nog niet heeft herschreven. SWORD reageert op deze crisis en Lewis lijkt een soort administratief medewerker te zijn voor de organisatie terwijl Rambeau het veldwerk doet. Een heel interessant haakje dus waar we hopelijk meer van gaan zien in de serie.

Jimmy Woo

Het laatste personage is Jimmy Woo. Johnny Ask-A-Lot, zoals hij ook bekend is, wordt gespeeld door Randall Park en verscheen eerder in Ant-Man and the Wasp. Hierin was hij echt de zogenaamde 'comic relief'. Hij was de FBI babyzitter van Scott Lang toen huisarrest had en moest er dus voor zorgen dat Lang zich aan zijn huisarrest hield. Zijn rol in WandaVision is eigenlijk nog een beetje onbekend maar het is goed om Woo terug te zien, gezien zijn hilarische rol die hij speelde in Ant-Man. Alleen daarom is hij al een prima toevoeging.

Ben je nou benieuwd waar de serie nog meer over gaat en wat je moet weten voordat je gaat kijken, lees dan even dit artikel waarin we alles uitleggen over de serie.

WandaVision bekijk je vanaf 15 januari 2021 op Disney+.