ADV: Dit is wat je moet weten van Disney+ serie WandaVision - Advertorial

WandaVision zal vanaf 15 januari 2021 te zien zijn bij Disney+ en toont ons het leven van Scarlet Witch en Vision. Dit is alles wat je moet weten voordat je straks aan de serie begint.

Deze gesponsorde content wordt geleverd door een externe partij.

Alle informatie rondom WandaVision

Als eerste de setting. Wanda Maximoff ken je beter als Scarlet Witch uit bijvoorbeeld Avengers: Endgame. Samen met Android Vision leeft ze in een typisch Amerikaanse buitenwijk. De serie lijkt die stijl over te nemen en is volledig in de stijl van sitcoms uit de jaren '50 gemaakt. Elizabeth Olsen, de actrice van Scarlet Witch, heeft al aangegeven dat de serie behoorlijk "raar" zal worden. Op dit moment weten we natuurlijk nog niet waar de serie precies over gaat, maar daar komen we op 15 januari achter.

We weten al wel dat de gebeurtenissen in WandaVisioon zich allemaal ná Avengers: Endgame afspelen. Dat betekent dat Scarlet Witch en Vision een rustig leventje leiden, maar zoals met alle Marvelseries op die naar Disney+ komen, is er meer aan de hand. De serie heeft bovendien een verbinding met het Marvel Cinematic Universe.

Avengers: Endgame is nog niet heel lang geleden te zien geweest en dat was een spannend moment voor beide personages. Zo was Vision één van de slachtoffers van 'the Snap'. Een grote vraag is dan ook hoe het kan dat Vision nog steeds in leven is. Hij is dan wel een android, maar hoe is hij in leven? Is hij zonder de Mind Stone nog wel dezelfde persoon?

In de trailers is al te zien dat Vision zelf net zo verbaasd is om terug te zijn als wij dat waren. Mogelijk ontdekken we vanaf 15 januari 2021 hoe het kan dat Vision weer terug is.

De kinderen van Wanda en Vision

Marvel maakt met WandaVision voor het eerst een sitcom, al maakt de serie geen gebruik van de iconische lachbanden uit die tijd. In de trailer en promotionele afbeeldingen is al te zien dat Wanda zwanger is, maar hoe dat precies zit is onduidelijk. Het zou wel bij een sitcom passen en in de comics van de helden heeft Scarlet Witch ook kinderen gekregen. Dat zijn daar Wiccan en Speed.

Door een deal met de letterlijke duivel (bij Marvel heet hij Mephisto) worden de kinderen door de demon opgenomen. Wanda moest namelijk met Mephisto een deal maken om überhaupt kinderen te kunnen krijgen. Later krijgt Scarlet twee andere kinderen met de namen Billy Kaplan en Tommy Shepherd. Natuurlijk kan het net als met de films zo zijn dat Marvel besluit om voor de serie een totaal eigen verhaal te maken.

Naast Wanda en Vision zijn ook Agent Jimmy Woo, Darcy Lewis, Agatha Harnkess en Monica Rambeau als personages in de serie te zien.

WandaVision bekijk je vanaf 15 januari 2021 op Disney+.