Sport streamen doe je zo, welke streamingdienst is de beste? (adv) - Advertorial

De tijden dat je sport moet kijken op de bank voor de TV zijn voorbij. We hebben vrijwel allemaal een groot scherm in de broekzak en een goede internetverbinding buiten de deur. Ajax - Feyenoord kijken kan ook in het park.

Deze gesponsorde content wordt geleverd door een externe partij.

Ook het aanbod is heel erg groot en ExpressVPNzocht al uit dat de trends in het streamen van sport vooral bepalen waar we naar kijken. Wij zijn benieuwd welke sporten kijk je waar? En wie is de beste?

Sport streamen, de keuze is reuze

Er is geen ontkomen aan, we kijken steeds minder lineaire televisie maar streamen steeds meer. Dit uitgestelde kijken of kijken wanneer je het het beste uitkomt vinden we eigenlijk best lekker. Toch is het live kijken van een programma nog steeds populair, daarbij kun je denken aan de bekende talentenshows en bijvoorbeeld Boer Zoekt Vrouw. Wat we het meeste live kijken is sport. Een sportwedstrijd wil je heel graag kijken op het moment wanneer deze gespeeld wordt.

Sport streamen doe je live om de emotie direct mee te maken om te kunnen appen met je vrienden en mee te lezen op Twitter. Sinds de opkomst van het snelle internet en de streamingdiensten is de aanbod van live sport enorm gegroeid.

Welke sport kun je live streamen?

Voetbal is nog steeds sport nummer 1 in Nederland en België. De rechten om de Nederlandse Eredivisie uit te zenden zijn in handen van ESPN (voorheen FOX). Dit Amerikaanse bedrijf heeft de komende jaar nog de rechten op deze competitie en achter de schermen is de strijd om wie de rechten krijgt in 2025 al lang aan de gang.

Dezelfde strijd is er voor de buitenlandse competities. Ziggo Sport verloor de rechten voor de Engelse Premier Leaque aan nieuwkomer ViaPlay die ook de Duitse Bundesliga aan zich heeft gebonden. Ziggo Sport blijft zitten met onder andere de Spaanse, Franse en Italiaanse competities, ook niet slecht.

Viaplay sport streamen

Viaplay

Bij Viaplay hebben ze diepe zakken want naast het Duitse en Engelse voetbal kun je daar ook de Formule 1 kijken. Deze ontzettend populaire sport hebben ze ook van Ziggo af weten te pakken. Al is de kritiek hevig op de kwaliteit, wanneer je een groot fan bent van Max dan kun je toch het beste een abonnement nemen op ViaPlay.

Ben je daarnaast ook fan van darten en een potje knokken dan kun je op ViaPlay ook je hart ophalen, want daar kijk je onder andere naar Enfusion en de Professional Darts Competition (PDC).

Andere sporten

Voetbal en Formule 1 zijn op dit moment wel de toppers wanneer het gaat om het aantal streamingminuten. Natuurlijk zijn er veel meer sporten die kleiner zijn maar het kijken waard. Bij Ziggo kijk je onder andere de hockey, handbal, basketbal, rugby en de wintersporten. Wat dit betreft is Ziggo het beste in de breedte vertegenwoordigd, zeker omdat ze het immer populaire golf ook omarmt hebben.

Padel streamen

Padel is hard bezig om een van de meest populaire sporten van Nederland te worden. Kijk je graag tennis dan weten we zeker dat je een goede pot Padel op de televisie weet te waarderen. Voor deze sport ben je voorlopig nog vooral aangewezen op YouTube waar je onder andere de World Padel Tour kunt volgen. Gelukkig heeft Ziggo deze sport ook ontdekt, want zo af en toe komt daar het snelle balspel ook voorbij.

Gratis sport streamen

Voor streamingdiensten moet je betalen, dat is duidelijk. Toch zijn er genoeg diensten of omroepen die bepaalde sporten gratis uitzenden. Laten we beginnen bij onze Nederlandse zenders. RTL 7 en Veronica hebben vooral UEFA- en Champions League-rechten. Studio Sport zendt vooral het Nederlands elftal uit.

Verder zijn er ook sportuitzendingen die alleen in het buitenland te bekijken zijn, bijvoorbeeld via de website van lokale tv-zenders. Onthoud wel dat je voor een aantal van deze diensten een vpn, zoals bijvoorbeeld ExpressVPN, moet gebruiken om er gebruik van te kunnen maken. Een vpn is soms ook noodzakelijk als je met een Nederlands streamingabonnement in het buitenland wil kijken.

Welke streamingdienst is het beste voor sport?

Er is niet één enkele dienst die het beste is voor de sport. Hou je van Nederlands voetbal, dan kun je het beste bij ESPN terecht. Formule 1 kijk je bij ViaPlay, want dat bedrijf heeft nu eenmaal de rechten en de Nederlandse commentaar. Wanneer het op diversiteit aankomt, dan is Ziggo Sport toch wel de winnaar.